Koopgids

Afgezien van het installeren van een inbraakalarmsysteem, zijn er een aantal manieren om uw huis veiliger te maken. Overweeg elk mogelijk toegangspunt tot uw huis, zoals deuren en ramen, om te zien hoe deze kunnen worden verbeterd. Als u een inbraakalarm wilt, kijk dan op onze pagina over het type inbraakalarmsystemen, evenals onze gids voor de best beoordeelde inbraakalarmbedrijven, volgens ons onderzoek onder meer dan 3.200 alarmeigenaars *. Hoe bloot en hoe veilig is uw huis? Naast opportunistische inbraken, voorzien sommige inbrekers van tevoren een eigendom, soms in samenwerking met anderen. Het is daarom belangrijk om na te denken over maatregelen om ervoor te zorgen dat je huis er altijd bezet uitziet, dat er geen duidelijke plaatsen zijn waar een potentiële inbreker zich kan verstoppen om het huis te beoordelen, en dat hun toegang tot het huis zichtbaar en moeilijk is. Stel jezelf de vraag: is het duidelijk wanneer je op vakantie bent of niet thuis bent? Zijn bijvoorbeeld uw gordijnen altijd gesloten of zijn er zichtbare stapels ongeopende post? Zijn ramen en deuren opengelaten, ook als ze niet gemakkelijk toegankelijk zijn? Hebben uw ramen en deuren zichtbare sloten? Hoe goed verlicht is de buitenkant van uw huis? Is er een reservesleutel die gemakkelijk zichtbaar of gemakkelijk te vinden is, zoals onder een plantpot of boven de richel op de deur? Zijn de lichten altijd aan of uit, waardoor duidelijk wordt dat je weg bent? Heeft u hoge muren en hagen, die inbrekers bescherming kunnen bieden tegen gezien worden? Is de toegang tot uw huis lawaaierig voor een inbreker? Is er bijvoorbeeld grind rondom het pand? Liggen er ladders rond die een inbreker kan gebruiken? Welke uitrusting bewaar je in je schuur en garage? Wat is de waarde ervan en kan het worden gebruikt om iemand te helpen inbreken? Hoe veilig is de schuur of garage? Wordt het altijd op slot gehouden met hoogwaardige hangsloten en veiligheidssloten? We hebben ex-inbrekers onderzocht om te ontdekken wat hen echt dwarszit, inclusief alles van honden tot verschillende alarmmerken

Hoe u uw huis kunt beveiligen In september 2017 vroegen we 4.353 Welke? leden over de extra beveiligingsmaatregelen die ze in hun huizen hebben, van alarmsystemen tot CCTV. 89% van u heeft een inbraakalarm; het op één na grootste deel, 63%, heeft buitenverlichting voor de beveiliging. 39% gebruikt timers om binnenverlichting in en uit te schakelen wanneer ze niet thuis zijn. 26% heeft een dummy alarmbox. 10% heeft CCTV- of draadloze camera’s. 7% heeft versterkte ramen. 6% een draadloze camera. Naast het kopen van beveiligingsapparatuur, wat kostbaar kan zijn, zijn er andere manieren om uw huis te beschermen. Dit zijn onze toptips, waarvan sommige weinig of niets kosten: 1Window-beveiliging Laat vensters niet open of ontgrendeld overal in huis. Gemakkelijk toegankelijke ramen moeten idealiter worden voorzien van dubbele beglazing. Gelaagd glas of plastic beglazingsfilm is moeilijker te breken, dus overweeg dit voor gemakkelijk bereikbare ramen. Nieuwe ramen moeten in lijn zijn met de British Standard 7950 of PAS 24. Ramen met sleutelbediende sloten op de display kunnen inbrekers afzetten, maar vergeet niet om de sleutels uit het zicht te verbergen en ergens waar de inbreker niet bij kan als het glas is gebroken . In het ideale geval worden er sloten geplaatst die het raam aan het frame bevestigen, in plaats van degenen die het handvat alleen maar vastzetten. Onthoud dat een inbreker, of u nu binnen bent of niet, gemakkelijker naar uw huis kunt kijken als de lichten aan zijn en het buiten donker is, dus overweeg gordijnen te pakken of waardevolle spullen uit het zicht te halen. 2Door beveiliging Zorg ervoor dat de deurkozijnen en deuren solide zijn. Uw buitendeuren moeten minimaal 4,4 cm dik zijn en worden opgehangen met scharnieren van 10 cm. De deuren moeten idealiter worden uitgerust met een vijfhendel-insteekpen die is getest volgens BS 3621. Houten deuren kunnen sterker worden gemaakt met stalen strips op het frame en rond het slot. Deuren met glaspanelen zijn minder veilig, maar kunnen worden voorzien van gelaagd glas of een kunststof beglazingsfilm voor extra bescherming. Als u nieuwe deuren krijgt, krijgt u deursets (de deur zelf, het frame en sloten) die Pas 24-gecertificeerd zijn. Bevestig een ketting of een grendel aan de deur en kies voor een kijker, zodat u kunt nagaan wie er is voordat u ze binnen laat. Brievenbussen moeten op 40 cm van het deurslot worden aangebracht en waardevolle spullen en sleutels mogen niet in het zicht zijn – een interne afdekplaat biedt extra bescherming. Wanneer u een slot op een raam of deur monteert, gebruikt u de sterkste schroeven die u kunt, niet noodzakelijk de meegeleverde schroeven, en zorgt u ervoor dat ze allemaal voldoen aan de British Standard BS7950. Het achteraf aanbrengen van UPVC- en PVCU-deuren of -ramen met sloten kan deze verzwakken of garanties ongeldig maken. Voldoende sloten gemonteerd op het moment van constructie zijn veiliger.

Beveiligingslichten Buitenlichten, zowel lampen die u handmatig inschakelt of bewegingen die zijn uitgezet, zijn een goede manier om ervoor te zorgen dat een inbreker beter zichtbaar is, wat helpt om ze uit te zetten. Over het algemeen kan een enkel licht alles kosten tussen £ 8 en £ 100. Maar zorg ervoor om deze naar beneden te richten om geen buren te ergeren en zorg ervoor dat ze niet in de ogen van de bestuurder schijnen als uw huis in de buurt van een weg is. Voor binnenverlichting is het belangrijkste om ervoor te zorgen dat een inbreker denkt dat mensen in huis zijn, zelfs wanneer dat niet het geval is. Timers die lampen in en om het huis kunnen in- en uitschakelen, evenals tv’s en / of radio’s, kosten slechts £ 5. Zorg er gewoon voor dat deze rond uw huis gesynchroniseerd zijn, zoals het uitschakelen van het licht vijf minuten nadat de tv is afgegaan. Als je lang weggaat, vraag dan een vriend of buurman om bij je thuis te komen om gordijnen te openen en te sluiten en zichtbare post binnen te nemen, of gebruik de Keepsafe-service van Royal Mail. Als u een tweede auto heeft, laat hem dan op een zichtbare plaats achter. 4Zichtbaar inbraakalarm Als u een inbraakalarmsysteem hebt, zorg er dan voor dat ‘beldozen’ zichtbaar zijn op uw eigendom om potentiële inbrekers te laten weten dat u een alarm hebt. U kunt ook nep-inbraakalarmkoffers krijgen – 26% van Welke? de leden die gevraagd werden, hebben een van deze – die ongeveer £ 15 tot £ 20 kost, als u het zich niet kunt veroorloven om een ​​volledig alarmsysteem te laten monteren. Bezoek onze pagina over alarmen voor inbraakalarmering voor meer advies over de soorten alarmen en prijzen, wat u moet vermijden als u eraan denkt om er een te krijgen en hoe u het beste waardealarm voor u kunt krijgen. 5Bufflar-proof uw tuin Grind rond uw huis is een grote afschrikking, omdat het het moeilijker maakt voor inbrekers om te naderen zonder de bewoner te waarschuwen. Zorg ervoor dat de hagen zijn teruggeknipt zodat uw eigendom niet aan het zicht wordt onttrokken. Doe wat defensief tuinieren – plant struiken met doornen aan de randen van je huis, zodat inbrekers zich er niet in kunnen verbergen. Steek sterke poorten of hekken in een deel van je tuin dat van buitenaf toegankelijk is, idealiter 2 meter hoog en met 30-45 cm van open trellising aan de bovenkant – als ze over het hek springen en dit breken, is het te horen. Als u nieuwe waardevolle spullen hebt gekocht, laat de verpakking dan niet voor langere tijd bij uw recyclage achter, omdat dit een aanwijzing kan zijn voor de waarde van uw bezittingen. Gebruik hangsloten op schuurdeuren en overweeg ze in te stellen met een klein, op batterijen werkend alarm, dat slechts £ 15 kost. 6CCTV en draadloze camera’s CCTV of draadloze camera’s kunnen een extra veiligheidsmaatregel zijn om inbrekers af te zetten, maar ze zijn niet voor iedereen – slechts 10% van onze ondervraagde leden hebben er een. Lees onze gids voor meer informatie over CCTV thuis.

 

Rookmelders en koolstofdioxidemonitoren Neem naast alle bovenstaande veiligheidsmaatregelen ook de installatie van een rookmelder en een koolmonoxidemonitor om uzelf tegen andere gevaren te beschermen. U kunt deze alleen kopen of als onderdeel van een pakket met enkele inbraakalarmen. Het is ook de moeite waard om te onthouden dat terwijl je je huis zo veilig mogelijk wilt maken, je ervoor moet zorgen dat dit je niet belet te kunnen ontsnappen – of gered te worden – in een noodgeval zoals een brand. Identiteitsdiefstal Identiteitsdiefstal is een bloeiende zaak, dus houd al uw persoonlijke informatie uit het oog. Het is de moeite waard om een ​​kijkje te nemen op onze pagina over identiteitsdiefstal voor meer tips over hoe u het kunt stoppen en wat u eraan kunt doen. Woningverzekering en binnenlandse veiligheid De meeste verzekeraars zullen aandringen op een minimumniveau van beveiliging voordat ze u een verzekering aanbieden, zoals impasses op sommige of alle buitendeuren. Deze sloten moeten meestal met vijfhendels insteeksloten zijn en aan een minimumnorm voldoen – meestal BS3621. U zult waarschijnlijk merken dat uw verzekeraar verwacht dat u ook sloten op al uw toegankelijke vensters heeft, hoewel sommige verzekeraars dit niet tot een vereiste maken. Dus het plaatsen van sloten op al uw kelderverdiepingen en op de begane grond, plus alle vensters die toegankelijk zijn door het beklimmen van een regenpijp of muur, zal het aantal bedrijven dat waarschijnlijk u dekt verhogen. Lees meer over of het krijgen van een inbraakalarm helpt om de kosten van uw woningverzekering te verlagen. (* In september 2017 vroegen we 4.353 Welke? Leden over de beveiligingsmaatregelen in hun huis en hun inbraakalarm (3.412 mensen)