Wat bij inbraak?

Wat gebeurt er wanneer een inbraak optreedt?
Beveiligingssystemen zijn ontworpen om bepaalde taken uit te voeren wanneer een beveiligde zone wordt overschreden. Wat uw beveiligingssystemen doen bij een inbraak hangt af van het type systeem dat u gebruikt.

Professioneel bewaakte beveiligingssystemen: als uw beveiligingssysteem professioneel wordt gecontroleerd door een alarmbedrijf, worden ze gewaarschuwd wanneer zich een beveiligingsprobleem in uw huis voordoet. Samen met het hoge decibel alarm dat klinkt, wordt het bewakingsbedrijf gewaarschuwd. Een getrainde beveiligingsexpert kan proberen via het bedieningspaneel met de huiseigenaar te communiceren als het is ingesteld voor tweerichtings-spraakcommunicatie, of belt het nummer voor noodgevallen op de rekening.

Dit soort beveiligingssystemen communiceren op verschillende manieren met het monitoringbedrijf, waaronder:

Over bestaande telefoonlijnen voor thuis, die blijven werken tijdens stroomuitval wanneer een batterijback-up in gebruik is.
Draadloos door cellulaire radiofrequenties zoals mobiele telefoons gebruiken, die ook blijven werken tijdens stroomuitval wanneer een batterijback-up in gebruik is.
Voice over Internet Protocol (VoIP), dat meestal niet werkt bij stroomuitval.
Via internet, dat meestal ook niet werkt bij stroomuitval.
In het geval van een werkelijke noodsituatie, zal het bewakingsbedrijf het juiste BHV-personeel in uw regio waarschuwen. Dit omvat politie, brandweerlieden en paramedici. Het monitoringbedrijf zal ook proberen om de communicatie met u te onderhouden totdat er noodhulpteams bij u thuis aankomen.

Bewaakte systemen zorgen er meestal voor dat de huiseigenaren (of aangestelden) per sms en e-mail op de hoogte worden gesteld wanneer een inbreuk op de beveiliging plaatsvindt.

Niet-bewaakte beveiligingssystemen: er zijn tegenwoordig veel doe-het-zelf beveiligingssystemen die geen professioneel bewaakte diensten bevatten. In het geval van inbraak in het huis wanneer dit type beveiligingssysteem is geïnstalleerd, klinkt een alarm voor hoge decibel (mits er een is geïnstalleerd). Contact opnemen met politie-, brandweer- of ander personeel voor noodhulp moet door de huiseigenaar worden geïnitieerd door het juiste nummer te bellen, meestal 911.

Dit soort systemen kan al dan niet toestaan ​​dat sms-berichten of e-mailmeldingen naar de huiseigenaar worden verzonden in het geval van een inbreuk op de beveiliging, afhankelijk van de provider en het systeem waarvoor u hebt gekozen.

Wat zijn de voordelen van een huisbeveiligingssysteem?
Talloze studies tonen aan dat huizen zonder beveiligingssystemen in vergelijking met mensen met professioneel gemonitorde systemen tot drie keer zoveel kans hebben om te worden ingebroken omdat inbrekers van nature opportunistisch zijn en op zoek zijn naar gemakkelijke doelen.
Woningen zonder beveiligingssystemen staan ​​hoog op hun lijst.

Wanneer je een professioneel thuisbeveiligingssysteem hebt gecontroleerd en dit publiceert door raamstickers en tuinborden weer te geven, laat je inbrekers weten dat de kans groot is dat ze zullen falen en worden gepakt.

Een ander voordeel is de mogelijkheid om uw huis op afstand te beheren. Hiermee kunt u uw beveiligingssysteem over de hele wereld activeren en deactiveren via een apparaat met webtoegang, controleren wie er aankomt en uw huis verlaat, maar ook een paniekknop gebruiken om onmiddellijk een reactie van uw alarmcontrolebedrijf te krijgen.

Ten slotte bieden de meeste thuisverzekeringsbedrijven grote kortingen – tot 20 procent – wanneer u een thuisbeveiligingssysteem bij u thuis heeft.

Als u meer wilt weten over het verkrijgen van een beveiligingssysteem bij u thuis, neem dan contact op met een van onze speciaal opgeleide experts op het gebied van huisbeveiliging op 1-855-269-3029. Ze kunnen al uw vragen beantwoorden, u helpen beslissen welke beveiligingsbedrijven en -opties geschikt zijn voor uw specifieke behoeften en helpen u bij het voltooien van uw bestelling.